Voetreflexologie

Even tijd en aandacht voor jezelf  

Bij voetreflexologie wordt uit gegaan van het principe dat er zich reflexpunten bevinden op de voeten. Deze corresponderen met klieren, organen en andere delen van het  lichaam. Door de voeten te masseren en de reflexgebieden te bewerken met speciale technieken van de duim en de vingers krijg je een betere doorbloeding, de lymfe stroomt en reinigt beter en zenuwimpulsen worden gestimuleerd.

Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en zuurstof en voedingsstoffen worden sneller aangevoerd, waardoor je meer energie krijgt en het lichaam zich kan herstellen.Het doel van de behandeling is het herstellen van het natuurlijk evenwicht. 

Bovenal brengt de behandeling ontspanning van lichaam en geest wat erg belangrijk is, aangezien veel aandoeningen ontstaan vanuit langdurige spanning in een orgaan en of  lichaams- deel. Voetreflexologie kan verlichting brengen bij o.a. hoofdpijn, spier- en gewrichtsklachten, spijsverteringsklachten, problemen met de stoelgang, hormonale klachten, vermoeidheid en ter ondersteuning bij ziekteprocessen. Ook puur ter ontspanning is een voetreflexbehandeling een aanrader.