Massagetherapie

Even tijd en aandacht voor jezelf  

Massagetherapie verschilt wezenlijk van fysiotherapie, sportmassage of een ontspanningsmassage. Bij massagetherapie wordt er uitgegaan van een samenhang tussen lichaam en geest. In een sessie gebruik ik verschillende technieken om een gebied te onderzoeken en te behandelen.

Bij massagetherapie is er meestal sprake van meerdere, wekelijkse, sessies waarin je gaandeweg meer inzicht krijgt in de wisselwerking tussen je gevoelens en emoties enerzijds en wat je voelt in je lichaam anderzijds. Dit inzicht is van belang als basis voor een mogelijk proces van verandering en heling. De manier waarop je je leven leidt laat zijn sporen na en/of zet zich vast in je lichaam.

Van jongs af aan bouw je ervaringen op die een lichamelijke weerslag hebben. En omdat de mens als organisme voortdurend , vaak onbewust, op zoek is naar de juiste balans zal hij bij een verstoring  er alles aan doen om die balans te hervinden en daar komen vaak de klachten in beeld. Deze klachten hebben een belangrijke functie en willen gehoord of gevoeld worden. De volgende stap is  om zonder oordeel waar te nemen en er contact mee te maken. Bij massagetherapie nodigt het aanraken en masseren je dan ook uit contact te maken met dat deel van je, waarin het voelen vóór het denken komt.  Je lichaam kan veel verborgen wijsheid over wie je werkelijk bent aan het licht brengen. Luisteren naar je lichaam kan je helpen deze wijsheid in het bewustzijn te brengen.