Cupping

Even tijd en aandacht voor jezelf  

Cupping is van oorsprong een uit de Chinese geneeskunde afkomstige behandelmethode. Het is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen of zoals in de oosterse geneeswijze gezegd wordt, stagnatie te verlichten. Waar pijn is stagneert energie en deze moet weer in beweging gezet worden. Dit kan heel goed met cups.

De cups worden vacuüm op het lichaam geplaatst. Door het vacuüm zuigen cups zich vast op de gewenste plek. Onder de cups treedt een sterke doorbloeding op, waardoor spierknopen kunnen verdwijnen. 

Cuppingmassage

 

Cups kunnen een tijd op één plaats gelaten of over het lichaam gemasseerd worden.  Er worden dan rubber cups gebruikt. Hierbij treedt een effect op wat vergelijkbaar is met bindweefselmassage. Cuppend masseren wordt als zeer prettig en ontspannend ervaren. Mensen geven aan letterlijk een gevoel van  ‘meer ruimte’ te hebben na de behandeling. 

Na een cuppingsessie zijn vaak blauw/rode plekken op de huid te zien. Deze verdwijnen na enkele dagen. Er zijn vaak meerdere sessies nodig voor u echt profijt heeft van de behandeling al is pijnvermindering meestal direct merkbaar.

        

Cupping kan helpen bij verschillende klachten, denk hierbij aan hoofdpijnklachten, migraine, nek- en schouderklachten, armklachten, rugklachten etc. Tijdens een cuppingbehandeling wordt er niet alleen cupping toegepast omdat dit te heftig is. De behandeling wordt gecombineerd met massage en ontspannend afgesloten.

Er wordt niet gecupt bij zwangerschap, zonnebrand, bloedingen, gebruik van bloedverdunners en op moedervlekken.